Wetgeving en Keurmerken

U betaalt geen BTW

Op grond van art.25 van de wet op omzetbelasting kleinondernemingsregeling heffen wij geen omzetbelasting.

Kwaliteit gecontroleerd

Al onze producten worden grondig gecontroleerd door diverse europese overheden. Onze biologische producten zijn gecertificeerd onder het nummer Be_Bio_02.

Europese wetgeving en kruiden

Als Nederlands bedrijf vallen wij onder het toezicht van de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit, deze houden toezicht op de Europese regelgeving in Nederland.

Er is veel veranderd in de regelgeving. In het kort geldt voor kruiden en kruidenpreparaten, dat men geen medische termen mag gebruiken. Wat wel is toegestaan, zijn voedings- en gezondheidsclaims. Hiervan is een lijst opgemaakt van toegestane teksten, die als claim gebruikt mogen worden, maar deze moeten dan wel onderbouwd worden door een onderzoek.

Een claim is een bewering over de eigenschap van een voedingsmiddel. Op producten kunnen voedingsclaims en gezondheidsclaims staan.

Voorbeeld hoestsiroop:
Hoest is een medische term en daardoor verboden.
Keel / luchtwegensiroop geeft aan, dat dit werking heeft op keel- en luchtwegen en is daarmee een gezondheidsclaim.
Een gezondheidsclaim mag wel, maar hiervoor moet een tekst gekozen worden uit een lijst met toegestane claims. Deze claim moet onderbouwd worden met een onderzoek, waaruit blijkt dat deze siroop, minimaal 1 ingrediënt bevat, die een bewezen werking heeft zoals in de claim vermeld is.

Omdat kruiden vele toepassingen hebben, is het niet mogelijk om de werking in een aantal vage claimteksten te omschrijven en de werking hiervan te onderbouwen.

Deze regelgeving is de reden, waarom u in onze webwinkel geen informatie vindt over de werking van kruiden.

Ter kennisgeving:
Door de huidige wetgeving zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassing van kruiden. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook bij zware aandoeningen, zwangerschap, zogen of kleine kinderen is het verstandig u eerst goed te laten informeren.